9 Comments

 1. Ollo

  O rectificare pentru o greseala care a acaparat doar Bucurestiul pana acum (Slava Domnului):):

  “Poti sa adaugi contacte noi dupa adresa de email sau facand import de contacte din Yahoo sau Facebook.”

  “de pe” in loc de “dupa”

 2. Daniel Buca

  Nu-i nici ca mine, nici ca tine. Nu e “de pe” adresa de mail ci “cautand dupa adresa de mail”.
  Modific acum, multumesc pentru vigilenta :)

 3. Simpla lansare a modulului “Contacte” nu garanteaza si educarea si awareness-ul utilizatorilor. Si nici calitatea recomandarilor. Fiecare strategie ramane buna atata timp cat conserva traficul in aceasta perioada in care atat firmele cat si angajatii merg pe burta.

 4. Daniel Buca

  Bineinteles ca nu este suficient sa lansezi o functionalitate pentru a adauga valoare unui serviciu.

  In momentul de fata ar trebui pregatita o strategie de de educare atat a angajatilor cat si a angajatorilor cu privire la beneficiile unui sistem de recomandari.
  Apoi, dupa ce utilizatorii serviciului au inteles beneficiile trebuie sa fie incurajata / stimulata folosirea acestui sistem.

  Dupa cum spuneam, in opinia mea acesta este un prim pas, mai este de lucru atat pe parte de comunicare cat si tehnic din cate imi dau seama. Oricum, cred ca cei de la BJ nu se vor limita doar la a lansa aceasta functionalitate, timpul imi va demonstra daca am gresit :)

 5. Adrian Pintilie

  BestJobs nu poate deveni o retea sociala. In cel mai bun caz, functia de Contacte nu va fi folosita, in cel mai rau caz, va duce la o diminuare a brandului: e site de socializare?, e site pentru cv-uri?, etc. Transformarile se fac ff greu… si chiar dupa o investitie masiva in awarness, succesul nu este nici macar 10% grantat.Sunt multe prea multe exemple: isi mai aduce aminte cineva de Y!360?

  e merg pe mana strategiei celor de la eJobs. Isi maximizeaza cota de piata pe ceea ce toti se astepta eJobs sau BestJobs sa fie: un site de recrutare.

  din punctul meu de vedere directia trebuie sa fie cu totul alta: imbunatatiri la activitatea principala a siteului si anume recrutarea. Adaugare de servicii extinse de recrutare, evaluare pentru companii, etc.

  Fa utilizatorului sa ii fie mai usor ceea ce se astepta siteul sa faca decat sa ii adaugi functii noi in afara scopului siteului.

 6. Daniel Buca

  Nu cred ca BestJobs se transforma intr-un site de socializare prin adaugarea acestei noi functionalitati.
  Eu consider ca se adauga o noua dimensiune la procesul de recrutare, o aducere in web 2.0 a scrisorii de recomandare.

  In alta ordine de idei: poti sa vezi aceasta functionalitate ca un experiment, daca va imbunatatii serviciul oferit clientilor atunci baietii de la BJ vor continua, daca va genera probleme brandului BJ atunci banuiesc ca il vor scoate.

  Sunt de acord cu tine ca mai sunt si alte lucruri de facut la BJ dar noi nu putem face altceva decat sa le sugeram cateva idei.
  De exemplu ma gandeam la partea de prezentare a companiilor care publica anunturile de angajare, de multe ori iti este greu sa aflii mai multe despre acea companie si probabil ar trebui urmat exemplul http://joobs.ro in directia asta (partea de albume care oricum poate fi extinsa)

  O alta directie de dezvoltare ar putea fi aparitia unor sateliti in jurul BJ al caror scop sa fie evolutia ta in cariera (cursuri, evaluari, un program de coaching, un focus pe internship-uri, etc).

  Cred ca in unele cazuri este bine sa si cerem ce vrem de la serviciile online pe care le folosim, nu numai sa asteptam sa scoata ei ceva.

 7. @Daniel Buca

  Nicidecum cautand dupa adresa de mail.

  E total inexistenta functia asta.

  E doar o modalitate de a trimite invitatii, la alegere, contactelor din address book, fara sa stii daca acestea au sau nu profil pe BestJobs (asa cum pe LinkedIn, dupa ce se scaneaza adress book-ul, vezi deja contactele care au deja profil in retea). Ar fi utila, daca as sti cu ce adresa de mail este fiecare inscris pe BestJobs. Doh! Asta e ultimul lucru pentru care as tine o evidenta.

  Ceea ce a facut BestJobs, e doar o miscare “desteapta” ce urmareste sa atraga mai multi useri.

 8. Daniel Buca

  Probabil asta este si ideea, de a atrage mai multi utilizatori.
  Nu este de neglijat insa si utilitatea sistemului de recomandari, nu crezi? Utilitate pentru utilizatori.

Leave a Reply