13 Comments

 1. Daniel Buca

  BazaEDU nu este un sistem de eLearning ci un sistem de management unificat al elevilor.
  Multumesc oricum pentru link, pare interesant.

 2. Daniel Buca

  Implicatiile unui astfel de proiect sunt destul de mari.
  In primul rand este vorba de o aplicatie care va avea (sper) o crestere exponentiala si daca nu este proiectata corect de la inceput poate provoca mari dureri de cap mai tarziu.
  Din cauza asta prefer sa o fac de la zero.

 3. Arunca un ochi pe http://moodle.org/stats/ la sectiunea “Top 10 sites by users”.

  Eu am incercat (acum cativa ani) sa pornesc un proiect de eLearning, open-source, “concurent” cu AEL-ul de la Siveco. Din varii motive am esuat, dar probabil aveam o sansa daca nu porneam de la zero.

  Am inteles ca BazaEdu nu se vrea un proiect de eLearning, insa cred ca ar fi bine sa pornesti de la un proiect existent.

  Bafta, si – cine stie – poate vom colabora. Insa momentan nu vad cum proiectul tau poate sa imbunatateasca sistemul educational din Romania.

 4. Daniel Buca

  BazaEDU este o baza a unui sistem pe care vreau sa-l construiesc, aspectele pe care le adreseaza sunt managementul resurselor si optimizarea activitatii zilnice.

 5. Salut,
  Am incercat acum ceva timp sa propun implementarea unui astfel de sistem intr-o scoala romaneasca. Ideea a fost foarte bine primita toata lumea a fost de acord cu utilitatea unui astfel de proiect. Nimeni nu a vrut sa se implice cand a venit vorba de introducerea de date si… mai mult (ptr ca asta am zis ca ar putea sa se faca la un moment dat.. de cineva platit) de intretinerea periodica a datelor. Este foarte greu sa ceri unui profesor de limba romana trecut de 50 de ani sa se apuce sa utilizeze un astfel de sistem.
  Daca nu gasesti o solutie pentru intretinerea datelor.. adica cineva responsabil cu asta eu nu cred ca o sa aiba mari sanse de reusita. Iar in sistemul acesta daca nu intretii datele la zi.. nu ai facut mare lucru.

 6. Daniel Buca

  Intretinerea datelor este unul din lucrurile pentru care am nevoie de sprijin.
  Eu am gandit sistemul de introducere a datelor cu colaboratori care lucreaza dupa ora 18 sau 19, cand se termina orele. In felul acesta in fiecare seara ai date live.
  Salariul pentru acesti colaboratori trebuie, insa, suportat la inceput de catre initiatorii proiectului pana in momentul in care proiectul se poate auto finanta, moment la care se poate ajunge foarte repede.
  Un alt aspect care trebuie luat in considerare este introducerea datelor de arhiva, macar pentru elevii care in anul implementarii sunt clasele 1 – 8.

 7. vasile dana

  buna seara
  am vazut discutia mai veche aplicatia este gata, e practic un sistem de administrare a unitatilor de invatamant din tara, dar ce pot spune ca am incercat la minister si ne lovim de cei de la siveco care au platforma sei, fara a oferi aceast serviciu, evidenta scoli, catalog on line, si chiar statistici necesare ministerului.
  daca ai vreo idee cum putem implementa aceasta aplicatie astept sfaturi.
  ma bucur sa gasesc pe cineva care intr-adevar vrea sa faca ceva util societatii.

Leave a Reply