8 Comments

 1. marcel

  Felicitari pentru aceasta analiza pe care o consider de foarte mult bun simt!
  Sunt in aceiasi situatie, ma intereseaza politica, fara a fi insa implicat politic, ma intereseaza si ma doare cand vad ce se intampla de 20 de ani cu aceasta tara, si nu pot sa nu-mi amintesc ca, exact cum in urma cu 19 ani populatia era manipulata cu amenintarea venirii mosierilor, burghezilor, etc., care ne vor inrobi, la fel acum este amenintata cu pericolul reprezentat de Parlament, care este de fapt singura certitudine a democratiei, asa plin cum este el de comunisti, securisti si tot felul de parveniti.
  Parlamentul este vinovat daca FMI nu ne da bani si nu se vor mai plati pensiile si salariile bugetarilor? Nu, vinovati sunt cei care ne-au adus in situatia aceasta, cei care n-au luat nicio masura concreta de redresare economica, astfel ca am ajuns total dependenti de aceste credite, care vor trebui rambursate, si nu vad cum va reusi asta o economie care merge din rau in mai rau.
  Iar daca, totusi, Parlamentul este vinovat de toate relele, sa nu uitam ca forta politica cea mai bine reprezentata in acest Parlament este tocmai PDL, partidul basescian, deci, iata ca si dupa logica lui Basescu ajungem tot la concluzia ca domnia sa si partidul sau marioneta reprezinta cel mai mare rau care ameninta societatea romaneasca.
  Acum 5 ani l-am votat pe Basescu. Acum voi vota ca si acum 5 ani, respingand raul mai mare. Deci NU il voi mai vota in niciun caz pe Basescu.

 2. Daniel Buca

  Ma bucur ca ti-a placut analiza, chiar am incercat sa fiu obiectiv.
  Si ma bucur sa vad ca mai exista persoane care sunt in stare sa vada dincolo de aparente.
  Sa speram ca la anul pe vremea asta vom fi asa de bine incat nici sa nu ne mai aducem aminte de perioada asta :)

 3. As vota cu aproape oricine impotriva celor 4… nu am incredere in nici unul din ei. Cel putin Basescu, Geoana si Crin (culmea, primii 3 :) ) mi se par adevarate ciume pentru tara, datorita oamenilor din spatele lor.
  Oprescu s-a gandit asa brusc sa candideze, ceea ce mi se pare oarecum suspect. Pare impins de la spate de ceva/cineva.
  Si daca acestia 4 nu-s buni, ce alternative avem? Vadim/Becali? :)

  Nu stiu in alte tari cum e, dar parca noi suntem blestemati sa alegem de fiecare data intre 2 rele. Si daca ma gandesc ca in anul 2004 s-a ales (teoretic) raul mai mic si am ajuns unde am ajuns… ce se intamplat daca alegeam “raul mai mare” ? :))

  “Analiza” mea e mult mai subiectiva si superficiala ca si a ta, dar pur si simplu in calitate de alegator asa vad eu situatia.

 4. Daniel Buca

  @teodor
  Nu poti sa faci asa ceva, suntem intr-o situatie mult prea dezastruoasa ca sa ne “jucam” asa cu aceste alegeri.
  In alt moment cred ca ar fi fost o solutie pentru a ne demonstra dispretul fata de clasa politica.

 5. Poate pana acum cateva luni as fi promovat ideea asta. Ma gandeam ca un vot nul cat mai numeros ar insemna o palma impotriva actualei clase politice.
  Doar ca ni s-a (re)demonstrat cat de gros le este obrazul … :)

Leave a Reply